Restaurang i Lund

En liten pärla till restaurang i centrala Lund är vin- och tapasbaren S:t Michel. Det är en unik restaurang i den gamla universitetsstaden och en mycket populär träffpunkt för stadens invånare. Med modern och enkel inredning vinner denna restaurang ständigt nya hjärtan genom sina stiläkta tapas. Det är det äkta Spanien du hittar här, och inte bara tapas är oerhört välsmakande, utan även vinerna är noggrant utvalda för att de är särdeles kvalitativa.

En restaurang utan dess like

I Lund finns det egentligen rätt stor konkurrens inom den kulinariska scenen, och med Malmö nära inpå, som också har förskaffat sig ett mycket gott rykte inom restaurangbranschen, är det inte helt lätt att etablera sig. S:t Michel vin. och tapasbar är en restaurang som lyckats med detta, och det är den genuina menyn och atmosfären som är anledningen därtill.

Vart du än befinner dig i västra och norra Europa så hittar du förr eller senare en restaurang med tapas. Det har blivit ett enormt populärt sätt att äta på för många människor när det ska vara lite extra festligt, men utan att måltiden blir för tyngande i magen. Tapas har ju fördelen att det är många små rätter och att du kan beställa in precis så många som du kan äta. Varje restaurang för tapas har lite olika erbjudanden, men helt säker kan du vara på att det finns patatas bravas (friterade potatisar) och tortilla (spansk omelett) på menyn. Dessa är klassiker som varje restaurang med tapas som specialitet måste hålla sig med för att tas på allvar.

Namnet tapas kommer från verbet tapar, som betyder att täcka med ett lock. Tydligen var det tidigare vanligt att täcka över krus med vin med ett litet fat som man lagt lite mat på. Antingen var det för att hålla flugorna borta, eller för att bromsa människorna något i sitt drickande och se till att de fick en smula mat i sig. Vilken av versionerna som stämmer, eller om de både stämmer, är inte helt klart.

Restaurang med tapas och unika smaker blir populärt